Nezařazené

Vodácký výcvikový kurz

Oktáva 2022

Voda, voda a zase jenom voda

Letošní oktáva absolvovala v minulém týdnu vodácký výcvikový kurz mezi studenty i pedagogy nazývaný výhradně „vodákem“. Jedná se o jedinečnou příležitost pro získání nových zkušeností, velikého množství mokrých věcí, ale také pro utužení kolektivu. A když už utužujete kolektiv, není od věci dát se i na otužování, neboť utužování a otužování jdou ruku v ruce. Tuto zkušenost si mnozí z nás z „vodáku“ odnášejí, když se v zabrání do vášnivé diskuze, nebo naopak pro nedostatek komunikace cvakli a skončili ve vodě.

Všichni jsme byli rádi, že nejen v Ohři, ale také na záchodech, sprchách a v hospůdkách, které nám skýtaly útočiště, tekla voda. Dobrou mysl a veselou náladu povzbuzovaly také dílčí skupinky, které se v naší třídě věnovaly rannímu cvičení jógy, nebo tajči, ale také nočnímu otužileckému koupání ve špinavé řece. Co bychom si počali bez ohně a času stráveného bujarým zpěvem a bez našich milovaných instruktorů, kteří byli úplně zbláznění do vody, vodáků, vodnic, našeho vodění a doufáme, že nikoli do našeho vod-jezdu.

Celá třída se vrátila s množstvím radostných vzpomínek a výborných dojmů, a proto děkujeme p. prof. Vytejčkovi a pí prof. Vlčkové, pod jejichž dozorem jsme mohli tento čas strávit.

Matouš Marek, oktáva