Nezařazené

Ema, Colorado:
Já trávím svůj exchange rok v malém městě Byers (cca 2000 obyvatel) ve státě Colorado. Moje škola je také docela malá, máme asi 150 studentů dohromady na celé střední škole. Mám to tady opravdu ráda, malá škola dává studentům možnost se zapojit do všeho. Já jsem se na podzim stala členkou Cross Country (=přespolní běh) týmu, v zimě jsem si pak zkusila Basketball a právě teď dělám Atletiku. Také jsem se zapojila do školní hry.
Host rodiče, se kterými tenhle rok trávím jsou opravdu úžasní, chovají se ke mě jako k vlastní dceři a snaží se mi dát hodně zážitků abych si toho z mého exchange roku odnesla co nejvíc. Vzali mě už na spoustu výletů; San Diego, Salt Lake City, Washigton DC, Las Vegas, New Orleans, Pennsylvanie, za což jsem opravdu moc vděčná. Také se mi snaží ukázat typické americké zvyky a tradice- zažila jsem americké Díkuvzdání, Halloween a Vánoce.

 

Anička, Louisianna:

Já svůj exchange rok trávím na jihu Louisiany ve městě New Iberia. Mám tu skvělé host rodiče a mladší host sestru, kteří mě berou jako součást rodiny. Jsou hodně akční, takže toho prožívám spoustu. Už jsem navštívila New Orleans v Louisianě, Texas, Arkansas a zažila jsem spousta místních svátků jako Mardi Gras, Halloween nebo díkůvzdání. Chodím do hodně malé školy, hlavně na americké poměry. Znamená to pro mě, že tady není takový výběr předmětů a sportů, ale na druhou stranu mi dovolují se přidat do všeho, co chci. Na podzim jsem hrála volejbal, v zimě jsem byla manažer basketbalového týmu, teď na jaře dělám atletiku a jsem manažer baseballového týmu a celý rok jsem členem akademického klubu Beta. Se všemi se tu znám a už od začátku byli velmi přívětiví. Neustále zkouším něco nového, a i když je to občas náročné, ani chvíli nelituji, že jsem se sem vydala.

 

Majda, Jižní Karolína:

Já letošní školní rok trávím v Jižní Karolíně. Bydlím zde s host rodiči a další německou studentkou v malém městečku Ridgeland. Společně jsme vyrazili už na několik výletů po USA jak po okolí Jižní Karolíny, tak i do Michiganu, Ohia, Georgie, Virginie, Severní Karolíny, Floridy, a Washingtonu D.C. Jejich velkou zálibou jsou také horské dráhy, kterých si zde užíváme opravdu naplno v různých zábavních parcích. Škola, na kterou zde chodím, je větší s kolem 1300 studenty. To mi dalo možnost se připojit k školním sportovním týmům. Na podzim jsem hrála tenis a nyní na jaře jsem zase zkusila fotbal. Byla to skvělá příležitost poznat více lidí a zároveň si zkusit něco, co jsem nikdy předtím nedělala. Také mám plno předmětů, ve kterých nás učitelé učí pomocí mnoha praktických aktivit, například v biologii zahradničíme a nebo v Human Body Systems, kde se učíme více do hloubky anatomii a fyziologii, máme internetové “pacienty”, kterým diagnostikujeme a pomáháme s jejich problémy! Je to opravdu rok, který mi přináší mnoho, a jsem neskutečně vděčná, že mám možnost to tu všechno zažít!