Nezařazené

Ve středu 13. října se uskutečnila beseda s názvem “Per to do mě, ať je/není po mně” se zastánci i odpůrci očkování proti nemoci covid-19. Beseda byla pořádána v rámci projektu Menšiny mezi námi, který již řadu let organizují studenti Gymnázia Josefa Jungmanna. Beseda byla velice živá, avšak i přes velké obavy organizátorů se nakonec podařilo udržet její kultivovaný charakter a nezměnila se v hádku o tomto, dnes velice diskutovaném tématu.

Mezi pozvanými hosty byli zastoupeni jak příznivci očkování, MUDr. Ivo Trtek, MUDr. Klára Zámečníková a pracovnice očkovacího centra pí Natálie Dieneltová, tak odpůrci masívního očkování pan Radek Květoň a imunoložka RNDr. Zuzana Krátká. Obě strany velice zajímavě představovaly své názory a ochotně odpovídaly na otázky diváků, kteří měli možnost se ptát na cokoliv, co je k danému tématu zajímalo. Otázek bylo mnoho, a tak se debata protáhla skoro o hodinu déle, než se původně očekávalo, a ani tak se nestihlo odpovědět na vše, co toto téma skrývá.

Během pauzy v polovině besedy se venku před sálem Oka-mžik podávaly nejrůznější pochutiny od šéfkuchaře Jana Koubka (8.O), který spolu s Janem Novákem (4.A) připravil vynikající bufetový stůl. Celou besedu moderovala Eliška Vytrhlíková (8.O) a organizační tým tvořili dále ještě Matouš Bělohlávek (8.O), Karolína Ceé (8.O), Lilly Dvořáková (8.O), Vojtěch Franěk (4.A) a Daniel Hofmann (4.A). Beseda byla realizována za finanční podpory Ústecké komunitní nadace, Fondu Hennlich.

Matouš Bělohlávek, 8. O