Nezařazené

Letos studuje v zahraničí 7 studentů. Z Portugalska se nám ozvala Lilly Dvořáková 🙂

Semestrální program v Portugalsku (Lilly Dvořáková)

Olá! Zdravím vás z Portugalska, kde momentálně trávím svůj semestrální exchange program. Od půlky října bydlím v malé vesničce jménem Palhagueiras, která se nachází asi 40 km od portugalského hlavního města – Lisabonu a asi 10 minut od oceánského pobřeží.

Moje hostitelská rodina se skládá ze dvou rodičů a dvou sester. Máme tu také takovou malou ZOO. Součástí rodiny jsou totiž ještě 2 kočky, 6 psů, 1 papoušek, 1 myš, 1 želva a plné akvárko rybiček. S rodinou jsem moc spokojená. Již od začátku si moc rozumíme a už teď vím, že jsem si tu vytvořila svou druhou rodinu.

Do školy dojíždím do asi 20 km vzdáleného městečka Torres Vedras. Nenavštěvuji tu normální gymnázium, ale profesionální školu, kde jsem byla přiřazena do kurzu turismu. Přestože profesionální škola by nebyla za normálních okolností mojí první volbou, nemohu být spokojenější! Náš rozvrh se mění každý týden, ale většinou jsou školní dny velmi dlouhé. Vyučování totiž obvykle začíná v 9 a končí až v 18. Kromě technických předmětů zaměřených na oblast turismu máme také matematiku, portugalštinu, angličtinu, francouzštinu, tělocvik, historii, geografii a společenské vědy.

Studovat v zahraničí jsem si přála už od doby, kdy jsem byla malá. Tento půlrok si plním svůj sen a nemohu být šťastnější. Chtěla bych na závěr moc poděkovat paní ředitelce, paní profesorce Pavlů a všem profesorům, kteří mě učí, za to, že i díky nim si právě plním svůj sen a mám možnost tuto zkušenost prožít. Moc si toho vážím a děkuji.